Hartige taart van blauwe kaas appel en walnoten (flaugnarde

Hartige taart van blauwe kaas appel en walnoten (flaugnarde

Smulweb imageSmulweb

Deze hartige taart van blauwe kaas, appel en walnoten is ideaal voor herfstige avonden. Het blauwe kaasmengsel geeft de taart een romige textuur, terwijl de appels en walnoten voor een frisse en knapperige bite zorgen. Voel je vrij om te variëren met de noten die je gebruikt!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Hartige taart van blauwe kaas appel en walnoten (flaugnarde op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden. Vet licht een niet al te grote taartvorm in met boter of bedek met bakpapier en zet deze in de oven.
  2. Mix de blauwe kaas, bloem, melk, eieren, boter, één eetlepel suiker en een halve theelepel zout tot een egaal mengsel en zet opzij.
  3. Hak de walnoten grof. Ontdoe de appel van het klokhuis door deze eerst in vieren te snijden. Snijd de vier stukjes vervolgens in plakjes. Verhit wat boter in een pan en bak hierin de appels met tijm en de andere eetlepel suiker.
  4. Haal de taartvorm voorzichtig uit de oven en giet 2/3 van het 'deeg' in de vorm. Leg de plakjes appel eroverheen en giet het overgebleven deeg eroverheen. Strooi vervolgens de gehakte noten over het geheel.
  5. Zet de taart in het midden van de oven en bak ca. 30 minuten tot deze goudbruin is en klaar is. Het kan zijn dat de taart tegen het einde aan iets rijst
  6. dit is niet erg, hij zakt later weer wat in.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Kaas