Bamisoep

Bamisoep

Smulweb imageSmulweb

Deze bamisoep is snel gemaakt en zit vol smaak! Met varkenspoulet, bosui, mie en een omelet is dit een heerlijk eenpansgerecht. Garneer met bosui en serveer direct.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Nasi Bami blokjes varken

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Bamisoep op tafel.

  1. Pel de ui en de knoflook en snipper ze in kleine stukjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
  2. Verhit in een pan 3 eetlepels olie en bak de ui, knoflook en varkenspoulet zachtjes twee minuten aan.
  3. Voeg twee liter water en de bouillonblokjes toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
  4. Klop de eieren met zout en peper los. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak een omelet van het losgeklopte ei. Laat de omelet afkoelen. Rol de omelet op en snijd hem in smalle plakjes.
  5. Breek de mie boven soep in stukken en laat deze in vier minuten op een laag vuur gaar laten worden. Breng de soep op smaak met ketjap en sambal.
  6. Schep de soep in kommen. Garneer de soep met de bosui en de omelet.
  7. Serveer de soep direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep