Supersimpele maar superlekkere appeltaart

Supersimpele maar superlekkere appeltaart

Smulweb imageSmulweb

Niets is lekkerder dan zelfgemaakte appeltaart! Schil de appels, voeg suiker, kaneel en rozijnen toe en rol het deeg uit. Leg de appelmengsel op de deegbodem, leg de kruislings op de appels en bestrijk deze met geklopt ei. Bak de taart op 200 graden in de oven voor het beste resultaat.

60 min bereiden

ontbijt

8 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Supersimpele maar superlekkere appeltaart op tafel.

  1. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes (of schijfjes). Doe de suiker, kaneel en rozijnen erdoorheen en zet dit in de koelkast totdat je het nodig hebt.
  2. Doe het bakmeel, suiker, boter, kaneel en zout in een kom. Snijd de boter in stukjes en voeg de melk toe. Kneed de massa zo vlug mogelijk met een koele hand tot een samenhangend deeg (gebruik in het begin even de mixer met deeghaken want anders blijft alles aan je handen plakken).
  3. Bestuif de aanrecht met bloem en rol 2/3 deel van het deeg uit tot een grote ronde plak. Bedek hiermee de bodem en zijkanten van een ingevette springvorm (26 cm).
  4. Doe nu het appelmengsel op de deegbodem. Rol de rest van het deeg uit en snijd hiervan repen en leg die kruislings op de appels. Klop het ei en bestrijk hiermee de repen. Strooi er eventueel een beetje kristalsuiker overheen.
  5. Bak de taart 70 minuten in de onderste helft van een voorverwarmde oven op 200 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Appeltaart