Yoghurtijs met blauwe bessen

Yoghurtijs met blauwe bessen

Smulweb imageSmulweb

Met dit frisse yoghurtijs maak je deze zomer indruk. Samen met de blauwe bessen in een lollyvorm een feestje voor kinderen, maar ook voor de volwassenen.

15 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Yoghurtijs met blauwe bessen op tafel.

  1. Was de bessen en doe ze samen met de suiker in een pannetje. Voeg een lepeltje water toe of kneus een paar bessen zodat er wat vocht vrijkomt. Breng al roerende op een zacht vuurtje aan de kook.
  2. Laat de bessen barsten en zacht worden en de suiker smelten. Haal het pannetje van het vuur en haal de inhoud door een zeef. Je kunt het ook pureren en de velletjes gebruiken, maar dan wordt de structuur van het ijs iets korreliger.
  3. Meng de puree met yoghurt en vries het in de ijsmachine. Stoppen als het nog aan de zachte kant is als je er lolly's van gaat maken. Druk de mix met een lepel in de vormen. Klop elk vormpje even zodat de luchtbellen kunnen ontsnappen en zet dan in de vriezer.
  4. Na ongeveer 2 uur (afhankelijk van hoe goed de vriezer koelt), heb je heerlijke ijsjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bessen Blauwe bessen