Paprikajam met rode wijn en een vleugje gember

Paprikajam met rode wijn en een vleugje gember

Smulweb imageSmulweb

Proef de spanning van pittig en zoet in één hap met onze paprikajam met rode wijn en gember. Ideaal om te serveren op brood, crackers of als topping voor geitenkaas.

25 min bereiden

borrel

100 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Paprikajam met rode wijn en een vleugje gember op tafel.

  1. Was de paprika's en verwijder de pitjes en zaadlijsten. Snijd de paprika's in brede repen en rooster ze onder de hete grill tot ze blazen gaan vormen en een beetje zwart worden. Doe de hete paprika's in een plastic zak, bind de zak dicht en laat de paprika's afkoelen. Verwijder daarna de vel van de afgekoelde paprika's en snijd ze in kleine stukjes.
  2. Was de pepers en verwijder de pitjes en zaadlijsten. Snijd de pepers in hele kleine stukjes en doe deze samen met de paprika, gembersiroop, citroensap en wijn in een pan of schaal. Voeg het zout en de cayennepeper toe.
  3. Weeg het geheel en voeg geleisuiker toe in de helft van het gewicht. Dus als het gewicht bijvoorbeeld 500 gram is, voeg dan 250 gram geleisuiker toe. Breng alles al roerende aan de kook en laat het 4 tot 5 minuten zachtjes koken.
  4. Doe een druppel van de jam op een koud schoteltje en kijk of de jam al geleert. Verdeel de jam daarna over schone jampotjes en zet ze ongeveer 5 minuten op de kop.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas Vlees