Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Chinees roerei met tomaat op tafel.
- Breek de eieren in een kommetje en kluts ze goed door elkaar zodat het eigeel en eiwit goed door elkaar gemengd zijn.
- Zet een wok op middelhoog vuur en voeg 1 eetlepel arachideolie toe. Bak een ei tot het 3/4 gaar is.
- Begin met een wokspatel door het ei te roeren zodat er roerei ontstaat. Het hoeven geen precieze fijne stukjes te zijn, grof roerei is goed genoeg. Haal het roerei uit de wok en zet het op een bord.
- Doe de andere eetlepel arachideolie in de wok en voeg het blikje tomatenstukjes met sap toe. Wacht tot het kookt en voeg een snufje zout toe en suiker naar smaak (ongeveer 1 à 1,5 eetlepels). Roer goed door elkaar en voeg, afhankelijk van hoe dik de saus moet zijn, 1 à 1,5 eetlepels maïzena toe.
- Voeg het roerei weer toe aan de pan en roer het kort door de tomaten heen. Serveer de roerei met tomatensaus.