Smullen romige kruidige indiase kip

Smullen romige kruidige indiase kip

Smulweb imageSmulweb

Deze romige, kruidige Indiase kip is een echte smaaksensatie. Dankzij de mango chutney en crème fraîche heeft het gerecht een heerlijk romige smaak en de specerijenmix met kerriepoeder, gember en cayennepeper geeft het een lekker kruidige twist. Serveer met rijst en geniet van deze Indiase lekkernij!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Smullen romige kruidige indiase kip op tafel.

  1. Was de kipfilets en droog ze af met keukenpapier. Snijd de filets in reepjes van ongeveer 2 cm. Snijd de lente-uitjes in ringen en pers de knoflook.
  2. Maak een specerijenmengsel van gember, paprika, kerriepoeder, cayennepeper en bloem. Haal de kipreepjes door het mengsel.
  3. Verhit olie in de wok en laat de olie flink heet worden. Roerbak de kipreepjes 3 minuten. Voeg vervolgens de lente-ui en knoflook toe en wok nog 2 minuten.
  4. Voeg de mango chutney toe en roer goed door. Blus af met kippenbouillon en laat 10 minuten inkoken.
  5. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met suiker, een snufje zout en limoensap/citroensap. Serveer de kip curry en geniet ervan!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte