Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Mmmm romige zomerse aardappelsalade op tafel.
- Schil de aardappelen en kook ze in zout water. Giet af en laat afkoelen. Snijd koude aardappelen in plakjes en daarna in reepjes. Hak de grote ui fijn.
- Breng groentebouillon aan de kook en voeg uiensnippers toe. Laat 2 minuten meekoken. Roer de witte wijnazijn erdoor en laat afkoelen. Roer de mosterd erdoor en giet het bouillonmengsel over de aardappelschijfjes. Roer alles goed door elkaar.
- Snijd de augurken fijn. Roer ze door de aardappelen. Meet de mayonaise af en voeg een beetje augurkenvocht toe. Roer goed door en meng dit door de aardappels. Laat even staan en intrekken. Breng op smaak met peper en een snufje zeezout.
- Voeg eventueel tomatenstukjes toe en leg er hardgekookte eipartjes op. Garneer met verse kruiden, zoals peterselie of bieslook. Voor een luxere variant kun je ook zilveruitjes, paprikablokjes en/of zongedroogde tomaatjes op olie toevoegen.
- Zet de schaal twee uur in de koelkast zodat de salade goed koud wordt en de smaken kunnen intrekken. Serveer koud.