Pittige spareribs in kruidige marinade

Pittige spareribs in kruidige marinade

Smulweb imageSmulweb

Deze pittige spareribs zijn perfect voor op de BBQ. De kruidige marinade van paprikapoeder, majoraan en knoflook-chilipasta zorgt ervoor dat de ribs heerlijk mals en smaakvol zijn. Serveer met knapperig stokbrood en geniet!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Pittige spareribs in kruidige marinade op tafel.

  1. Haal kant en klare (ongemarineerde) spareribs bij de slager en verdeel ze alvast in stukken. Was ze en dep ze droog met keukenrol. Kruid ze met majoraan, vers gemalen zwarte peper en paprikapoeder. Smeer ze in met olie en laat even intrekken.
  2. Maak een pasta van geperste knoflook, fijngehakte chilipeper en zout. Voeg er vervolgens ketchup, olie, sherry en honing aan toe en meng alles goed door elkaar.
  3. Ga de spareribs roosteren (in de oven bakken kan ook) zoals ze voorgemarineerd zijn (met majoraan-paprika). Smeer beetje bij beetje de pasta erop terwijl ze aan het roosteren zijn. Ze gaan dan mooi glimmen door de honing. Als je er makkelijk in kunt prikken, zijn ze klaar.
  4. Serveer en smul ervan!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees