Bulgur met gehaktballetjes

Bulgur met gehaktballetjes

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk gerecht voor doordeweeks: bulgur met gehaktballetjes. De zacht gebakken groenten en bulgur geven dit gerecht een stevige bite. Gehaktballetjes op smaak gebracht met shoarmakruiden en met een lekkere korst goudbruin gebakken. Top af met verse koriander!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bulgur met gehaktballetjes op tafel.

  1. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg daarna de wortel en courgette toe, bak deze kort mee.
  2. Voeg de bulgur toe en schep deze gedurende een minuut goed om. Voeg het bouillonblokje en 5 deciliter water toe. Zet het vuur laag en laat ongeveer 10 minuten pruttelen.
  3. Meng het gehakt met de shoarmakruiden, peper, zout, paneermeel en melk. Draai balletjes van het gehakt.
  4. Verhit de rest van de olie in een pan, bak hierin de balletjes goudbruin en gaar.
  5. Breng de bulgur eventueel op smaak met peper en zout.
  6. Voeg koriander aan het gerecht toe tijdens het opscheppen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Graan Vlees Bulgur