Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Gezonde couscous maaltijdsalade op tafel.
- Snijd de kip in kleine stukjes en marineer met wat olie en de harissakruiden. Laat dit enkele minuten intrekken.
- Laat eventuele bevroren garnalen ontdooien.
- Was en snijd alle groenten (tomaat, paprika, komkommer, bosui) in kleine stukjes en snijd de verse peterselie en koriander fijn. Doe alles in de saladekom.
- Breng ongeveer 0,5 liter water met het bouillonblokje aan de kook. Haal van het vuur en voeg de couscous toe. Laat 5-7 minuten wellen. Voeg bij vegetarische variant de harissakruiden toe aan het kokende couscous water.
- Bak de kip bruin in de pan en voeg na enkele minuten de garnalen toe en bak deze kort mee.
- Haal de couscous uit de pan en voeg dit bij de groente in de saladekom. Voeg vervolgens honing, kaasblokjes, cashewnoten, kip en garnalen toe en mix alles goed door elkaar.
- Snij de limoen doormidden en knijp deze uit boven de salade en mix alles nogmaals grondig.
- Proef en voeg naar smaak nog peper of honing toe.
- Eet de maaltijdsalade warm of koud. Smakelijk!