Tunesische brik

Tunesische brik

Smulweb imageSmulweb

Tunesische brik, een heerlijk krokant filodeeghapje gevuld met puree, tonijn, peterselie, ei en heerlijke kruiden. Lekker om te frituren en te serveren met citroensap. Perfect voor een feestje of als een originele snack.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Tunesische brik op tafel.

  1. Zet alle ingrediënten klaar.
  2. Schil de aardappelen.
  3. Kook de aardappelen gaar, giet ze af en stamp ze tot puree.
  4. Laat de filovellen ontdooien.
  5. Leg de gestampte aardappelen op de deegvellen en maak er een kuiltje in.
  6. Breek steeds 1 ei boven het kuiltje en verdeel de tonijn, peterselie, zout en peper over.
  7. Bestrijk de deegranden met eiwit.
  8. Vouw de deegvellen diagonaal dicht tot een driehoek of halve maan en druk de deegranden stevig op elkaar.
  9. Verhit een laagje olie in een wok en leg de briks voorzichtig in de hete olie.
  10. Frituur 10-15 minuten tot de briks goudbruin en gaar zijn.
  11. Besprenkel de briks met citroensap.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden