Heerlijke vegetarische groene creme soep

Heerlijke vegetarische groene creme soep

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke vegetarische groene crème soep is perfect voor koude dagen. Prei, courgette en broccoli zijn de smaakmakers in deze soep. Pureer de soep en voeg zout toe. serveer het met wat peterselie.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4500 g Broccoliroosjes
  • 2 tl Peterselie gedroogd
  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Heerlijke vegetarische groene creme soep op tafel.

  1. Pak de grootst mogelijke kookpan.
  2. Snijd de prei in ringen, snijd de courgette in blokken en snijd niet te grote roosjes van de broccoli.
  3. Pers de knoflook en hak de basilicum. Fruit de basilicum samen met de knoflook in een goede laag olijfolie (5 eetlepels). Zorg dat de knoflook niet bruin wordt.
  4. Voeg de prei, courgette en broccoli toe en laat het geheel even meebakken tot het wat slinkt.
  5. Voeg kokend water met bouillon toe, zoveel dat de groenten net onder staan. Laat het geheel 20 minuten met de deksel op de pan koken.
  6. Pureer de soep in de blender. Doe eerst de ene helft van de soep 30 seconden in de blender op de hoogste stand, vervolgens de andere helft.
  7. Voeg zout toe en warm de soep nogmaals op.
  8. Serveer de soep met wat peterselie in het midden van het bord ter versiering.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep