- 4500 g Broccoliroosjes
- 2 tl Peterselie gedroogd
- 1000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Heerlijke vegetarische groene creme soep op tafel.
- Pak de grootst mogelijke kookpan.
- Snijd de prei in ringen, snijd de courgette in blokken en snijd niet te grote roosjes van de broccoli.
- Pers de knoflook en hak de basilicum. Fruit de basilicum samen met de knoflook in een goede laag olijfolie (5 eetlepels). Zorg dat de knoflook niet bruin wordt.
- Voeg de prei, courgette en broccoli toe en laat het geheel even meebakken tot het wat slinkt.
- Voeg kokend water met bouillon toe, zoveel dat de groenten net onder staan. Laat het geheel 20 minuten met de deksel op de pan koken.
- Pureer de soep in de blender. Doe eerst de ene helft van de soep 30 seconden in de blender op de hoogste stand, vervolgens de andere helft.
- Voeg zout toe en warm de soep nogmaals op.
- Serveer de soep met wat peterselie in het midden van het bord ter versiering.