(oranje) spaghetti met gevulde gehaktballen

(oranje) spaghetti met gevulde gehaktballen

Smulweb imageSmulweb

Vul je gehaktballetjes met een smeuïg blokje mozzarella met dit eenvoudige recept. Kruid het gehakt lekker pittig en laat het balletje nog even sudderen in een simpele, maar super smaakvolle tomatensaus. Serveren met spaghetti. Buon appetito!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 175 g Buffelmozzarella

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke (oranje) spaghetti met gevulde gehaktballen op tafel.

  1. Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in zout water.
  2. Maak gehaktballetjes. Neem een RVS kom, doe het gehakt erin en meng met paneermeel, ei, melk, 3 teentjes geperste knoflook, paprikapoeder, twee derde van de gesnipperde peterselie en peper en zout.
  3. Snijd de buffel mozzarella in kleine blokjes. Meng het gehakt goed door elkaar en rol er kleine balletjes van. Druk in elk balletje met je vinger een blokje mozzarella tot het in het midden zit. Sluit elk balletje goed af.
  4. Bak alle balletjes krokant en gaar in een grote pan in de olijfolie (geen boter). Bewaar eventueel een schaaltje met balletjes om ze als snack te serveren.
  5. Verwarm gezeefde tomaten in een pan, pers er 2 teentjes knoflook bij. Breng de saus op smaak met flink Italiaanse kruiden, peper en zout en laat even doorpruttelen.
  6. Giet de spaghetti af en laat uitlekken. Meng de spaghetti met de saus en leg de gehaktballetjes erbovenop. Geef de balletjes ook wat saus mee. Garneer met de rest van de gesnipperde peterselie en strooi er Parmezaanse kaas overheen. Geniet van de heerlijke maaltijd!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Vlees