Verrukkelijke kipfilet met ketjap in bladerdeeg

Verrukkelijke kipfilet met ketjap in bladerdeeg

Smulweb imageSmulweb

Deze verrukkelijke kipfilet met ketjap in bladerdeeg is de perfecte combinatie van hartig en zoet. Met gemarineerde kipfilet en fruitige ananas of perziken, allemaal verpakt in knapperig bladerdeeg. Alles wat je nodig hebt om jouw diner feestje op gang te brengen!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Verrukkelijke kipfilet met ketjap in bladerdeeg op tafel.

  1. Snijd de kipfilet in "brokjes", doe de stukjes kipfilet in een zakje en giet de ketjap eroverheen. "Kneed" de ketjap lekker door de kipfilet heen, zodat alles in aanraking is gekomen met elkaar. Knoop het zakje dicht en leg het in de koelkast voor minstens 1 uur marineren.
  2. Snijd de ananas of perziken in partjes (wel eerst goed uitlekken) en snipper de uien.
  3. Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit dan de olie in een pan en fruit de ui zachtjes dusdanig dat deze glazig wordt. Schep de gemarineerde kipfilet door de uitjes en bak de kip gaar.
  4. Bekleed dan de ovenschaal met 6 plakjes bladerdeeg. Prik gaatjes in het bodemdeeg!! Schep dan een gedeelte (ongeveer de helft) van het kipmengsel in de beklede schaal en verdeel dan (weer ongeveer de helft) van de ananas of perziken over het geheel. Daarna de helft van de roomkaas eroverheen verdelen en zo deze handelingen herhalen totdat alles in de schaal is "gestapeld".
  5. Dek het gerecht af met de overige plakjes bladerdeeg. Maak de randen vochtig en druk ze goed dicht. Prik daarna enkele gaten in het bladerdeeg en bak het geheel in ongeveer 30-40 minuten goudbruin en gaar.
  6. Tip voor de bodem: verdeel een laagje gekookte zilvervliesrijst (eerst goed droog laten worden) over de bodem. Alle vocht uit de ingrediënten trekt in de rijst en niet in de bodem, terwijl smaken van ingrediënten wel behouden blijven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Bakken Bladerdeeg