Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Konigsberger klopse op tafel.
- Breng de bouillon met de laurierblaadjes aan de kook.
- Doe het gehakt in een kom, rasp er de sjalot boven en voeg het ei, de ansjovis, het brood en zout en peper naar smaak toe. Meng het gehakt goed en rol er 12 balletjes van.
- Kook de ballen in de bouillon in 10 minuten zachtjes gaar. Neem ze uit de pan en meet 400 ml van de bouillon af en zeef de bouillon.
- Smelt de boter in een wijde steelpan, voeg de bloem toe en bak 2 minuten mee. Schenk de bouillon langzaam en al kloppend met een garde erbij en klop tot een gladde gebonden saus.
- Klop de eidooier met de slagroom los. Roer de room met de kappertjes door de hete saus en verwarm nog 2 minuten op middelhoog vuur, maar laat het niet koken.
- Breng op smaak met citroensap, zout en peper. Schep de gehaktballetjes erdoor. Bestrooi met peterselie en serveer met een frisse salade, wat brood, witte rijst of gekookte nieuwe aardappels.