- 300 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Souffle met parmezaanse kaas op tafel.
- Rasp de Parmezaanse kaas in de midi-kom met de Parmezaanrasp of de 2mm raspschijf. Bewaar de kaas.
- Maak een roux: verwarm op laag vuur de boter in een steelpan. Voeg al roerend met een houten lepel de bloem toe. Voeg geleidelijk het warme water toe zodra de roux dik wordt. Laat op middelhoog vuur 3 minuten koken. Roer de geraspte Parmezaanse kaas erdoor.
- Verwarm de oven voor op 180°C (th. 6).
- Scheid de eiwitten van de eierdooiers.
- Schep de eierdooiers één voor één voorzichtig door het roux-mengsel. Blijf roeren totdat de dooiers opgenomen zijn.
- Laat het mengsel afkoelen.
- Klop de eiwitten stijf in de kom met de eiwitklopper gedurende 5 minuten, nadat u eerst de aanduwer heeft verwijderd.
- Schep de eiwitten voorzichtig door het afgekoelde mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel het mengsel over ingevette en met bloem bestoven ovenschaaltjes. Zet ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.