Italiaanse gehakrolletjes in romige rodewijnsaus

Italiaanse gehakrolletjes in romige rodewijnsaus

Smulweb imageSmulweb

Italiaanse gehakrolletjes in romige rodewijnsaus met Parmaham en gedroogde tomaten, gebakken en daarna nog kort verwarmd in de oven voor extra smaak. Lekker met een salade en brood om de saus mee op te dippen.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Italiaanse gehakrolletjes in romige rodewijnsaus op tafel.

  1. Kruid en meng het gehakt goed met peper, zout, ei, paneermeel, snippers gedroogde tomaten, oregano en knoflook.
  2. Verdeel het gehakt in 8 porties en wikkel elk rolletje in een plak Parmaham of rauwe ham.
  3. Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak hierin de gehaktrolletjes snel rondom bruin Haal ze uit de pan.
  4. Bak de sjalotsnippers heel even aan in het overgebleven vet (niet bruin laten worden!). Blus af met de rode wijn. Laat de wijn inkoken tot je nog ongeveer 1 eetlepel over hebt. Voeg de slagroom toe en laat dit ook wat inkoken tot de saus wat dikker wordt. Maak op smaak met peper, zout en 2 theelepels oregano. Is de saus wat zurig (afhankelijk van de wijn die je gebruikt), voeg dan wat honing toe.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet de saus over de gehaktrolletjes. Zet de gehaktrolletjes circa 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees