Banaan op de barbecue

Banaan op de barbecue

Smulweb imageSmulweb

Maak eens wat anders op de barbecue dan alleen vlees en vis. Leg banaan (met schil) op de barbecue tot het zwartgeblakerd is en vul het daarna met basterdsuiker en Grand Marnier of Amaretto naar keuze. Geniet van een verrassend lekker toetje om de barbecue gezellig af te sluiten.

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 15 g Amaretto

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Banaan op de barbecue op tafel.

  1. Leg de banaan (of bananen) met schil en al op de barbecue. Laat de buitenkant van de banaan helemaal zwart worden en draai de banaan regelmatig om zodat hij rondom zwart wordt.
  2. Haal de banaan van de barbecue als hij helemaal zwart is (wacht niet te lang, dan kan de banaan open spatten).
  3. Snij de banaan in de lengte open en schep er een eetlepel basterdsuiker en een scheutje Grand Marnier of Amaretto over.
  4. Geniet na van een gezellige barbecue met dit lekkere toetje.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Banaan