Surinaamse bami

Surinaamse bami

Smulweb imageSmulweb

Zeg maar hallo tegen deze heerlijke Surinaamse bami! Spekjes, ui, knoflook, rode peper en wortel worden samen gekookt in bouillonblokje, ketjap manis, ketjap asin en oestersaus. Roerei en ijsbergsla geven nog meer smaak aan het gerecht dat je met mie serveert.

45 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Surinaamse bami op tafel.

  1. Bak spekjes uit in een koekenpan en haal ze uit de pan.
  2. Fruit ui, knoflook en rode peper tot ze zacht zijn.
  3. Voeg wortel toe.
  4. Doe een bouillonblokje, zout, ve-tsin, ketjap manis, ketjap asin en oestersaus erbij en roerbak tot geuren vrijkomen.
  5. Doe spekjes terug in de pan en meng roerei en ijsbergsla erdoor.
  6. Bak nog 3 minuten verder.
  7. Meng mie erdoor en roerbak tot het goed heet is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels Bami Surinaamse bami