- 7.5 g Koriander
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Tajine lamsvlees met kikkererwten en uien op tafel.
- Verhit een scheut olie in een tajine of in een kookpan en doe er de in plakjes gesneden uien, het in grove stukken gesneden lamsvlees en het pijpje kaneel bij.
- Braad het vlees en de uien al omscheppend aan tot alles mooi bruin kleurt.
- Doe er dan de fijngehakte platte peterselie en verse koriander, de specerijen en peper en zout naar smaak bij en schep alles enkele minuten goed om.
- Voeg er dan de uitgelekte kikkererwten aan toe en schep die door de vlees/uienmassa heen, zodat ze goed het specerijen- en kruidenaroma opnemen.
- Giet er dan zoveel water bij dat het vlees net onder staat, doe het deksel op de pan of tajine en laat ongeveer 45 tot 60 minuten zachtjes koken totdat het vlees botergaar is.
- Laat de saus inkoken tot die dik is en dien het gerecht op in de tajine of schep het vlees met de saus, de uien en de kikkererwten op een mooie schaal.
- Geef er grote stukken Marokkaans brood bij en eventueel een lekkere salade.