Botersla met krokant spek romige avocado en een zachtgekook

Botersla met krokant spek romige avocado en een zachtgekook

Smulweb imageSmulweb

Een knapperige botersla met krokant spek, romige avocado en een zachtgekookt eitje, afgemaakt met een sjalot mosterddressing. Heerlijk als lunch of zomers voorgerecht.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Botersla met krokant spek romige avocado en een zachtgekook op tafel.

  1. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de plakjes spek uit.
  2. Kook de eieren zacht (5 min). Laat ze schrikken en halveer ze.
  3. Haal de slabladeren los, was en droog ze goed.
  4. Snijd het sjalotje in kwarten en pers ze in een knoflookpers uit boven een kommetje. Voeg azijn, mosterd, zout en peper toe en klop lepel voor lepel de olijfolie erdoor.
  5. Schil de avocado en snijd hem overdwars in plakjes. Haal de plakjes even door de dressing zodat ze niet verkleuren.
  6. Meng vervolgens het grootste deel van de dressing door de sla en verdeel die over twee borden.
  7. Leg er de avocado, het spek en de halve eitjes op en besprenkel met nog wat dressing.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Vlees Sla Avocado Botersla Speklap