Mini citroentaartjes

Mini citroentaartjes

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze mini citroentaartjes met een knapperige taartbodem, gevuld met romige citroencrème en een toefje slagroom, de perfecte traktatie om van te genieten bij de thee.

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Mini citroentaartjes op tafel.

  1. Maak eerst de citroencrème: Klop in een kom met een garde de eieren los samen met de suiker. Voeg er het citroensap aan toe en vermeng goed. Zet de kom boven een pan kokend water (au bain marie) en laat de crème al roerend met de garde dikker worden. Haal de kom van de pan af en roer er de (blokjes) roomboter doorheen. Roer er op het laatst de citroenrasp doorheen. Bedek de kom met plasticfolie en laat afkoelen.
  2. Maak de taartbodems: Vermeng de boter en de suiker met elkaar. Voeg er het ei-geel, het mespuntje zout, de citroenrasp en het citroensap aan toe en vermeng goed. Voeg er dan de gezeefde en met het bakpoeder vermengde bloem aan toe en kneed deze massa tot een bol deeg. Bedek met plasticfolie en laat 30 minuten rusten.
  3. Verhit de oven op 180 graden.
  4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Vet kleine vormpjes in, steek rondjes uit het deeg en bekleed de vormpjes ermee. Prik het deeg in met een vork. Zet de vormpjes op een bakplaat in de voorverwarmde oven en laat de taartbodems 20 minuten bakken.
  5. Laat na het bakken helemaal afkoelen. Haal de taartbodems uit de vormpjes en vul ze met een paar lepeltjes citroencrème. Versier elk taartje met een toefje slagroom.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Fruit Bakken Citroen Citroensap