Turkse gevulde pannenkoeken gozleme

Turkse gevulde pannenkoeken gozleme

Smulweb imageSmulweb

Met dit recept voor Gozleme zet je een heerlijk Turks gerecht op tafel. Gevulde pannenkoeken met gehakt, paprika, koriander en kaas. Geserveerd met een beetje gesmolten boter. Gemakkelijk klaar te maken in een koekenpan zonder olie of boter. Heerlijk als hoofdgerecht of als lunch.

45 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Turkse gevulde pannenkoeken gozleme op tafel.

  1. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een keukenmachine en kneed tot je een niet-plakkerig en soepel deeg krijgt
  2. natuurlijk kan je het deeg ook met de hand maken. Bedek het deeg met een schone doek of plasticfolie en laat 45 minuten rijzen.
  3. Verhit olijfolie in een koekenpan en voeg fijngehakte ui toe. Fruit de ui tot ze glazig wordt. Voeg verkruimeld gehakt toe en roer door elkaar. Laat een paar minuten zachtjes bakken en voeg vervolgens in kleine stukjes gesneden paprika's aan toe. Voeg specerijen en zout naar smaak toe, meng alles goed door elkaar en laat af en toe omscheppend gaar bakken. Schep op het einde fijngehakte koriander erdoorheen en laat afkoelen.
  4. Snijd het deeg in 14 kleine stukken en maak van elk stuk een bol. Bestuif een werkvlak met bloem en rol elke bol uit tot een ronde, dunne plak. Schep op de helft van elke plak een paar lepels van de gehaktvulling, bestrooi met wat geraspte kaas en sla de andere helft van de plak er overheen zodat je een soort halve maan krijgt. Druk de randen goed aan. Je kunt e.e.a. een beetje bijsnijden met een deegwieltje.
  5. Bak elke gozleme zonder olie of boter in een hete koekenpan met anti-aanbaklaag ongeveer 6-7 minuten aan elke zijde.
  6. Bestrijk de gozleme aan de bovenzijde met een beetje gesmolten boter en dien ze heet op.
eet smakelijk