Marokkaanse gevulde kip uit de oven

Marokkaanse gevulde kip uit de oven

Smulweb imageSmulweb

De Marokkaanse gevulde kip uit de oven met heerlijke kruiden en mihoen vulling is zo lekker. Het oog wil ook wat en dit gerecht ziet er door de goudbruine kleur fantastisch uit. Serveertip: voeg groenten, saus en brood naar wens toe.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Marokkaanse gevulde kip uit de oven op tafel.

  1. Doe de mihoen in een kom, bedek met kokend water, dek af met een deksel of een bord en laat een paar minuten zo staan.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en voeg daar de fijngehakte ui en knoflook aan toe. Voeg er de in kleine stukjes gesneden levertjes (en hartjes en maagjes als je die lekker vindt) aan toe samen met alle specerijen en zout en laat alles al omscheppend op laag vuur bakken. Laat de mihoen goed uitlekken en snijd of knip ze in kleine stukjes en voeg toe aan de andere ingrediënten in de pan. Schep er de fijngehakte platte peterselie en de fijngehakte verse koriander doorheen. Laat alles nog een paar minuten al omscheppend op laag vuur doorsudderen. Haal van het gas af.
  3. Vul de kip met de vulling en maak het gat dicht met 1-2 tandenstokers of met een draadje garen. Vermeng in een kommetje de boter, de fijngehakte knoflook. het zout en de specerijen en smeer de kip er aan alle kanten goed mee in
  4. goed inmasseren als het ware en ook ónder de huid als dat kan.
  5. Verwarm de oven op 200 graden. Gebruik een braadpan of een braadslede. Verdeel de grofgesneden ui over de bodem van de braadpan of de braadslede. Plaats daarop de gevulde kip. Giet er een klein scheutje water overheen en doe het deksel op de braadpan of bedek de braadslede met aluminiumfolie.
  6. Zet de braadpan of de braadslede in de voorverwarmde oven voor ongeveer 1 uur
  7. haal 20 minuten vóór het einde van de braadtijd het deksel van de braadpan of het aluminiumfolie van de braadslede zodat de kip een mooie goudbruine kleur kan krijgen.
  8. Dien de gevulde kip heet op met daarbij groenten/saus/brood naar keuze.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte