Smult recept van de dag mosselen met kruiden

Smult recept van de dag mosselen met kruiden

Smulweb imageSmulweb

Lekker mosselen maken met dit kruidige recept. Smoor de mosselen afgedekt met wortel, venkel, knoflook, kruiden en boter. Serveer in een grote schaal of in wijde kommen. De mosterdsaus maakt het helemaal af.

25 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Smult recept van de dag mosselen met kruiden op tafel.

  1. Spoel mosselen onder koud stromend water en leg ze in een grote (mossel)pan. Verwijder kapotte mosselen en mosselen die ook na een flinke tik tegen het werkvlak niet vanzelf dichtgaan.
  2. Strooi wortel, venkel, knoflook en kruiden tussen de mosselen en verdeel de boter in klonten ertussen.
  3. Smoor de mosselen afgedekt op hoog vuur 6-8 minuten tot ze allemaal openstaan. Schud de pan af en toe heen en weer.
  4. Schep mosselen met groenten en kruiden in een grote schaal of wijde kommen. Kook het vocht op hoog vuur in 6-8 minuten in tot een saus. Roer mosterd erdoor. Schenk de saus over de mosselen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden