Chili con carne (hotspicy)

Chili con carne (hotspicy)

Smulweb imageSmulweb

Heb jij ook last van de winterblues? Zet dan deze chili con carne op tafel! Deze hotspicy versie met o.a. cayennepeper en paprikapoeder zorgt voor wat extra pit in deze koude dagen. Top af met wat zure room, limoenpartjes en selderij en geniet!

120 min bereiden

hoofdgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 tl Sichuanpeper
  • 250 ml Bokbier
  • 100 ml Koffie
  • 4 el Zure room

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Chili con carne (hotspicy) op tafel.

  1. Bak spekjes uit in olie in een koekenpan en haal ze eruit. Als je chorizo gebruikt, doe je hetzelfde.
  2. Fruit de ui met knoflook en rode pepers tot het zacht is.
  3. Voeg gehakt toe en bak het rul.
  4. Voeg paprika's, bleekselderij en wortelen toe en meng goed door.
  5. Voeg de chilipoeder, cayennepeper, zwarte peper, zeezout, gedroogde oregano, gemalen komijn, paprikapoeder, kaneelstokje en laurierbladeren toe en bak tot geuren vrijkomen.
  6. Ontzuur de tomatenpuree gedurende 3 minuten in dit mengsel.
  7. Voeg de overige ingrediënten toe en kook zachtjes gedurende 1-2 uur. Voeg de gare bonen een half uur voor het einde toe.
  8. Schep de chili in diepe borden en garneer met selderij, limoenpartjes en een dot zure room.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Chili con carne