Gegratineerde bloemkool met een romige ham-preisaus

Gegratineerde bloemkool met een romige ham-preisaus

Smulweb imageSmulweb

Een gebakken topper met bloemkool? Dan zit je met deze ovenschotel met gegratineerde bloemkool met een romige ham-preisaus helemaal goed. Beetgare bloemkool, met daarop de ham-preisaus, geraspte kaas en een goudkleurig laagje door de oven.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gegratineerde bloemkool met een romige ham-preisaus op tafel.

  1. Maak de bloemkool schoon. Verdeel de kool in kleine roosjes. Kook de bloemkool beetgaar in water met zout. Laat de bloemkool heel goed uitlekken in een vergiet.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Maak de prei schoon. Snijd de prei in kleine stukjes. Pel en snipper de knoflook. Verhit de olie in de koekenpan. Bak hierin de prei en de knoflook plm. 3 minuten steeds omscheppend. Voeg de hamblokjes erbij. Voeg de room toe en breng alles aan de kook. Laat een paar minuten zachtjes doorkoken tot de room wat dikker wordt. Maak de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Doe de - goed uitgelekte - bloemkool in de ovenschaal. Verdeel de ham-preisaus over de bloemkool. Bestrooi de bloemkool met de geraspte kaas.
  5. Zet de schaal plm. 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas goudkleurig is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bloemkool