- 1 Pekingeend
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Pannenkoekjes met pekingeend op tafel.
- Verwarm de oven voor op 170 C. Snijd 1 borststuk met vel van de eend of 2 borststukken voor een hoofdgerecht. Gebruik de rest van het eendenvlees in roerbakgerechten.
- Bak de eendenborst op het vel in een koekenpan zonder boter, totdat het bruin en knapperig wordt.
- Meng in een kommetje gula djawa en ketjap tot een marinade. Wrijf de eendenborst aan beide kanten in met de marinade en leg de borstfilet in een ovenschaal.
- Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de borstfilet in de oven gedurende 45 minuten, totdat het knapperig bruin is.
- Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd de helften in dunne reepjes van 5 cm. Snijd ook het groene deel van de bosuien in reepjes van 5 cm lang. Zet de komkommer en bosui in schaaltjes op tafel. Roer voor de saus in een schaaltje hoisinsaus met ketjap en sambal door elkaar.
- Snijd de eendenborstfilet uit de oven in dunne plakjes en zet ze in een schaal op tafel. Verwarm de pannenkoekjes (niet allemaal tegelijk) volgens de aanwijzingen.