Pannenkoekjes met pekingeend

Pannenkoekjes met pekingeend

Smulweb imageSmulweb

Een Aziatische twist aan de Hollandse pannenkoeken: pannenkoekjes met Pekingeend, komkommer en hoisin-saus. Gemarineerde eendenborst uit de oven, in dunne plakjes gesneden en geserveerd op een pannenkoekje. Combineren met frisse komkommer en een sausje van hoisin, ketjap en sambal.

60 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Pekingeend

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pannenkoekjes met pekingeend op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 170 C. Snijd 1 borststuk met vel van de eend of 2 borststukken voor een hoofdgerecht. Gebruik de rest van het eendenvlees in roerbakgerechten.
  2. Bak de eendenborst op het vel in een koekenpan zonder boter, totdat het bruin en knapperig wordt.
  3. Meng in een kommetje gula djawa en ketjap tot een marinade. Wrijf de eendenborst aan beide kanten in met de marinade en leg de borstfilet in een ovenschaal.
  4. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de borstfilet in de oven gedurende 45 minuten, totdat het knapperig bruin is.
  5. Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd de helften in dunne reepjes van 5 cm. Snijd ook het groene deel van de bosuien in reepjes van 5 cm lang. Zet de komkommer en bosui in schaaltjes op tafel. Roer voor de saus in een schaaltje hoisinsaus met ketjap en sambal door elkaar.
  6. Snijd de eendenborstfilet uit de oven in dunne plakjes en zet ze in een schaal op tafel. Verwarm de pannenkoekjes (niet allemaal tegelijk) volgens de aanwijzingen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Sauzen Eend