Pittige indonesische snijbonen

Pittige indonesische snijbonen

Smulweb imageSmulweb

Deze pittige Indonesische snijbonen in een bouillon van laos of peper, suiker en sojasaus smaken precies zoals je verwacht: kruidig en lauwwarm, perfect bij een sappige kippenbout van de bbq.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pittige indonesische snijbonen op tafel.

  1. Was de snijbonen. Snijd de snijbonen in brede schuine stukjes.
  2. Pel en snipper sjalotjes en knoflook. Was de Spaanse peper. Verwijder de pitjes en zaadlijsten. Snijd in kleine stukjes.
  3. Verhit olie in de pan. Bak hierin sjalotjes en knoflook glazig. Voeg de Spaanse peper toe en bak even mee. Voeg snijbonen toe. Roer goed door elkaar.
  4. Verkruimel de bouillontablet en voeg toe samen met een 1/2 kopje water. Doe laos of peper, suiker en sojasaus erbij. Breng aan de kook.
  5. Laat op lage warmtebron zonder deksel zachtjes gaar worden. Regelmatig omscheppen.
  6. Proef en voeg eventueel nog wat kruiden toe naar smaak.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente