Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Friszoete bietensoep met geitenkaas

Friszoete bietensoep met geitenkaas

magazine badge magazine

Een soep waarvan je aan tafel zeker indruk maakt: dat zijn friszoete bieten met een vleugje geitenkaas. Gebruik balsamicoazijn voor een extra touch. Blokjes biet, ui en knoflook aanstoven, mixen en serveren met een scheutje room, geitenkaas en bosui. Een ware smaaksensatie.

140 min bereiden voorgerecht 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 300 g verse rode bieten
  • 1 el Zonnebloemolie
  • 1 Ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 tl Balsamicoazijn
  • 1 el suiker
  • 1 Groentebouillontablet
  • 250 ml Kookroom
  • 50 g zachte geitenkaas
  • 1 Bosui
  • 1 staafmixer

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Friszoete bietensoep met geitenkaas op tafel.

  1. Breng 2 liter water met wat zout aan de kook. Kook de bietjes op laag vuur met de deksel op de pan in 1,5-2 uur gaar. Laat afkoelen in het vocht. Pel de schil van de bietjes en snijd ze in blokjes.
  2. Verhit de olie in een (soep)pan. Fruit de ui 4 min. Voeg de knoflook, de oregano en de bietjes toe en smoor 2 min.
  3. Schenk 500 ml water in de pan. Voeg de balsamicoazijn, de suiker en het bouillontablet toe en kook de soep 5 min. zachtjes.
  4. Pureer de soep voorzichtig (bieten geven nare vlekken!) met de staafmixer. Verwarm de soep nog 1 min. zachtjes en breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep de soep in 4 diepe borden en maak af met de room, de geitenkaas en de bosui.