Gesneden spruitjes met bacon ui en pijnboompitten

Gesneden spruitjes met bacon ui en pijnboompitten

Smulweb imageSmulweb

Gesneden spruitjes met bacon, ui en pijnboompitten, lekker als bijgerecht en simpel te bereiden. De spruitjes worden gebakken in jus van de bacon, waardoor de spruitjes een heerlijke smaak krijgen. De pijnboompitten en sjalotjes geven de spruitjes een lekkere crunch. Voeg de knapperige bacon als laatste toe voor extra smaak.

25 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Gesneden spruitjes met bacon ui en pijnboompitten op tafel.

  1. Plaats de gesneden bacon in een grote, diepe koekenpan.
  2. Bak de bacon op middelhoog vuur tot de bacon knapperig is.
  3. Bewaar 2 eetlepels jus en laat de bacon uitlekken op keukenpapier.
  4. Smelt vervolgens de boter in dezelfde koekenpan en voeg de apart gezette jus toe.
  5. Voeg de pijnboompitten toe en bak deze tot ze bruin zijn.
  6. Voeg de sjalotjes toe en bak nog een paar minuten.
  7. Voeg vervolgens de gesneden spruitjes en de bosui toe.
  8. Voeg peper en zout naar smaak toe en bak ongeveer 10 à 15 minuten tot de spruitjes wat zachter zijn.
  9. Strooi de gesneden en knapperige bacon over de spruitjes en smullen maar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Vlees Spruitjes Ui