Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Grove patat omas frieten op tafel.
- Schil en was de aardappelen. Snijd ze in patatvorm en doe ze in een kom. Voeg zout toe en voeg zoveel water toe dat de patat net onder water staat. Laat dit 30 minuten staan en giet het af of laat het uitlekken in een vergiet.
- Leg een theedoek op het aanrecht en spreid de aardappelreepjes erop uit. Dep de aardappelreepjes goed droog met een andere theedoek.
- Verhit de olie in de frituurpan tot 160 °C. Bekleed intussen het vergiet met keukenpapier.
- Bak de aardappelreepjes in ca. 4 minuten gaar maar niet bruin. Haal het mandje uit de frituurpan en laat het uitlekken. Schep de voorgebakken frites over in het vergiet om verder te laten uitlekken. Bak op dezelfde manier de rest van de aardappelreepjes voor. Laat de voorgebakken friet afkoelen.
- Verwarm de frituurolie tot 175 °C. Doe een kwart van de voorgebakken reepjes in het mandje en laat ze in de hete olie zakken. Bak de friet goudbruin in ca. 3 minuten.
- Bekleed het vergiet opnieuw met keukenpapier. Haal het mandje uit de frituurpan en laat het uitlekken. Schep de friet over in het vergiet om verder te laten uitlekken. Bak op dezelfde manier de rest van de aardappelreepjes af.
- Strooi er wat zout over.
- Serveer de friet.