Salade met gegrilde vijgen parma ham en parmezaanse kaas

Salade met gegrilde vijgen parma ham en parmezaanse kaas

Smulweb imageSmulweb

Een zomerse salade met gegrilde vijgen, hartige parmaham en pittige parmazaanse kaas. Besprenkeld met balsamico en honing en als finishing touch een dressing van het vrijgekomen grillvocht. Een feest voor de smaakpapillen!

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Salade met gegrilde vijgen parma ham en parmezaanse kaas op tafel.

  1. Snijd de vijgen doormidden en leg ze in een ovenschaal met de binnenkant naar boven.
  2. Besprenkel ze met balsamico en honing.
  3. Gril ze 5 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  4. Leg de ham in de ovenschaal erbij en laat het nog 5 minuten staan zodat de ham een beetje crispy wordt en de vijgen zacht en sappig.
  5. Verdeel de sla over de borden en schik er de ham en de vijgen op, strooi er het kaasschaafsel overheen.
  6. Doe de olijfolie bij het vocht dat met het grillen is vrijgekomen en gebruik dat als dressing.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas