- 1 el Zure room
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Mijn goulash variatie op tafel.
- Bak spekreepjes uit in olie in een koekenpan en haal uit de pan. Gebruik geen anti-aanbakpan.
- Breng vleesblokjes op smaak met zout en peper en haal ze door de bloem. Schud ze daarna goed af.
- Bak het blokjes rundvlees mooi bruin en doe het daarna in een stoofpan.
- Fruit uien, knoflook en rode peper tot zacht.
- Voeg de wortel, bleekselderij en paprikablokjes toe en bak ze 5 minuten al omscheppend.
- Meng de paprikapoeder en karwijzaad erdoor en bak 3 minuten verder.
- Meng de tomatenpuree erdoor en ontzuur dit gedurende 3 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes, takjes tijm en wilde marjoraan, laurierbladeren, Worcestersaus en bouillon en wijnmengsel toe en breng aan de kook. Schraap aanbaksels van de bodem.
- Voeg dit mengsel met spekreepjes toe aan het vlees en meng door elkaar.
- Stoof het vlees heel langzaam voor 2 ½ tot 3 uur totdat het boterzacht is. Indien nodig, breng verder op smaak met zout.
- Voeg de aardappelkwarten een 3/4 uur voor het einde toe.