Mijn goulash variatie

Mijn goulash variatie

Smulweb imageSmulweb

Een Hongaarse klassieker die altijd in de smaak valt. Rundvlees, spek en wijn, wat wil je nog meer? Dit gerecht stoof je langzaam gaar, zodat de smaken goed in elkaar trekken.

120 min bereiden

hoofdgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Zure room

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Mijn goulash variatie op tafel.

  1. Bak spekreepjes uit in olie in een koekenpan en haal uit de pan. Gebruik geen anti-aanbakpan.
  2. Breng vleesblokjes op smaak met zout en peper en haal ze door de bloem. Schud ze daarna goed af.
  3. Bak het blokjes rundvlees mooi bruin en doe het daarna in een stoofpan.
  4. Fruit uien, knoflook en rode peper tot zacht.
  5. Voeg de wortel, bleekselderij en paprikablokjes toe en bak ze 5 minuten al omscheppend.
  6. Meng de paprikapoeder en karwijzaad erdoor en bak 3 minuten verder.
  7. Meng de tomatenpuree erdoor en ontzuur dit gedurende 3 minuten.
  8. Voeg de tomatenblokjes, takjes tijm en wilde marjoraan, laurierbladeren, Worcestersaus en bouillon en wijnmengsel toe en breng aan de kook. Schraap aanbaksels van de bodem.
  9. Voeg dit mengsel met spekreepjes toe aan het vlees en meng door elkaar.
  10. Stoof het vlees heel langzaam voor 2 ½ tot 3 uur totdat het boterzacht is. Indien nodig, breng verder op smaak met zout.
  11. Voeg de aardappelkwarten een 3/4 uur voor het einde toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje