- 10 Filodeeg plakken
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Spinazietaart op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een springvorm van 30 cm doorsnede.
- Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze lichtbruin, ongeveer 5 minuten. Voeg de spinazie toe en bak dit 5 minuten.
- Doe dit in een grote kom. Roer de peterselie, dille eieren en feta erdoor. Op smaak brengen met zout en peper.
- Bestrijk een vel filodeeg met een beetje olie. Bedek hiermee de bodem en zijden van de pan. Snijd de randen erbij. Herhaal dit met nog 4 vellen filodeeg.
- Schep de spinazievulling erop, gelijkmatig verdelen. Bedek dit met 5 vellen filodeeg, bestrijk elk vel met olie.
- Bak dit goudbruin, 25-30 minuten.
- Warm of op kamertemperatuur serveren.