Spinazietaart

Spinazietaart

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke hartige taart met spinazie en feta om je vingers bij af te likken! Gemaakt van filodeeg en gevuld met onder andere eieren, peterselie en dille. Serveer warm of op kamertemperatuur.

45 min bereiden

lunch/brunch gerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 10 Filodeeg plakken

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Spinazietaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een springvorm van 30 cm doorsnede.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze lichtbruin, ongeveer 5 minuten. Voeg de spinazie toe en bak dit 5 minuten.
  3. Doe dit in een grote kom. Roer de peterselie, dille eieren en feta erdoor. Op smaak brengen met zout en peper.
  4. Bestrijk een vel filodeeg met een beetje olie. Bedek hiermee de bodem en zijden van de pan. Snijd de randen erbij. Herhaal dit met nog 4 vellen filodeeg.
  5. Schep de spinazievulling erop, gelijkmatig verdelen. Bedek dit met 5 vellen filodeeg, bestrijk elk vel met olie.
  6. Bak dit goudbruin, 25-30 minuten.
  7. Warm of op kamertemperatuur serveren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Hartige taart spinazie