Surinaams zuurgoed (tafelzuur met komkommer witte- en rode

Surinaams zuurgoed (tafelzuur met komkommer witte- en rode

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk, Surinaams zuurgoed op tafel. Inclusief komkommer en wortels. Met een azijnmengsel op smaak gebracht met Chinese suiker, zout, kruidnagels en Madam Jeanette. Laat het geheel een uur intrekken voor een overheerlijke smaak.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 Madame Jeanette Peper
  • 300 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Surinaams zuurgoed (tafelzuur met komkommer witte- en rode op tafel.

  1. Maak de komkommer schoon en snijd het in reepjes. Snijd beide uien door het midden in twee helften en snijd ze vervolgens in halve ringen. Snijd de wortel in reepjes.
  2. Verdeel deze groenten gelijkmatig over een schaal.
  3. Los de Chinese suiker en het zout in het water en azijn op
  4. voeg waar nodig meer Chinese suiker en zout toe. Giet het azijnmengsel over de groenten in de schaal. Verdeel de kruidnagels en pimentkorrels over de groenten in de schaal en leg de Madam Jeanette er bovenop.
  5. Laat het geheel 1 uur intrekken, of langer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Komkommer