- 1000 g Runderborst
- 0.5 tl Fenegriekzaad
- 0.25 tl Chilipoeder
- 400 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Hartige herfs stoofpot met jus op tafel.
- Verhit het bakvet van vlees in een pan. Bak 3 fijngesneden uien, 3 fijngesneden teentjes knoflook en 1-2 fijngesneden rode pepers tot glazig.
- Voeg 4 in blokjes gesneden wortelen, 4 in blokjes gesneden stengels bleekselderij en 1 in blokjes gesneden gele paprika toe en roerbak gedurende 3 minuten.
- Voeg 400 gram stukjes bliktomaten, 1 eetlepel ketjap manis, 1 theelepel mosterdpoeder, 2-3 eetlepels poeder van een pakje voor runderjus, 1/4 theelepel laurierbladpoeder, 1 eetlepel Worcestersaus, 1 volle theelepel merikswortel en genoeg water om vlees te bedekken toe. Stoof het vlees in deze saus gaar.
- Voeg 200 gram in kwarten gesneden champignons toe een half uur voordat het gerecht klaar is.