Hartige herfs stoofpot met jus

Hartige herfs stoofpot met jus

Smulweb imageSmulweb

Hartige herfs stoofpot met jus zit boordevol groenten waaronder wortelen, selderij en gele paprika, gekruid met mosterdpoeder, laurier, Worcestersaus en merikswortel. Stoof het vlees in deze saus gaar waarna je 200 gram in kwarten gesneden champignons toevoegt een half uur voordat het gerecht klaar is.

120 min bereiden

hoofdgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g Runderborst
  • 0.5 tl Fenegriekzaad
  • 0.25 tl Chilipoeder
  • 400 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Hartige herfs stoofpot met jus op tafel.

  1. Verhit het bakvet van vlees in een pan. Bak 3 fijngesneden uien, 3 fijngesneden teentjes knoflook en 1-2 fijngesneden rode pepers tot glazig.
  2. Voeg 4 in blokjes gesneden wortelen, 4 in blokjes gesneden stengels bleekselderij en 1 in blokjes gesneden gele paprika toe en roerbak gedurende 3 minuten.
  3. Voeg 400 gram stukjes bliktomaten, 1 eetlepel ketjap manis, 1 theelepel mosterdpoeder, 2-3 eetlepels poeder van een pakje voor runderjus, 1/4 theelepel laurierbladpoeder, 1 eetlepel Worcestersaus, 1 volle theelepel merikswortel en genoeg water om vlees te bedekken toe. Stoof het vlees in deze saus gaar.
  4. Voeg 200 gram in kwarten gesneden champignons toe een half uur voordat het gerecht klaar is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje