Het aller-lekkerste limoncello tiramisu toetje

Het aller-lekkerste limoncello tiramisu toetje

Smulweb imageSmulweb

Het aller-lekkerste limoncello tiramisu toetje maak je zelf! Klop slagroom, vanille en citroen lobbig. Bedek een ovenschaal afwisselend met koekjes en lange vingers en besprenkel met Limoncello. Verdeel de slagroom over de koekjes en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Serveer het met een schijfje citroen voor de finishing touch.

15 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 ml Limoncello
  • 175 g amaretti koekjes

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Het aller-lekkerste limoncello tiramisu toetje op tafel.

  1. Giet de slagroom in een beslagkom.
  2. Haal de zwarte vanille uit de stokjes en voeg dit bij de ongeklopte slagroom. Voeg de poedersuiker bij de slagroom. Voeg er 1-2 theelepel citroensap doorheen (rasp mag ook maar vind ik te bitter).
  3. Klop de 500 ml slagroom met vanille, citroen en de poedersuiker lobbig (niet al te dik maar wel goed stevig). Schep er 2 flinke eetlepels Griekse Yoghurt doorheen. Roer de yoghurt door de slagroom (niet te hard mengen de slagroom moet niet te dik worden.) Voeg er weer 2 eetlepels yoghurt aan toe en roer het er weer rustig doorheen. Dan wederom de laatste 1 of 2 lepels yoghurt rustig erdoorheen roeren.
  4. Bedek de bodem van een ovenschaal afwisselend met lange vingers en de Ammorelli koekjes. Sprenkel er Limoncello overheen (niet te nat maken, gebruik bijvoorbeeld een sauskommetje om makkelijk te kunnen gieten).
  5. Schep over de bodem van de koekjes een laag (helft van je voorraad) van je eerder gemaakte geklopte slagroom met yoghurt heen. Leg er weer een laag Lange vingers en Ammorelli koekjes overheen. Weer besprenkelen met Limoncello. Dan de laatste helft van je slagroom met Yoghurt eroverheen verdelen.
  6. Garneren met 2 schijfjes citroen en vijzel van 2 Ammorelli koekjes. Het geheel afdekken met aluminiumfolie en in de koelkast minimaal 1 uur op laten stijven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts