Aziatisch rijstpannetje met gehakt en veel groenten

Aziatisch rijstpannetje met gehakt en veel groenten

Smulweb imageSmulweb

Aziatisch rijstpannetje met gehakt, groenten en lekkere kruiden. Met wortelen, prei, champignons, bamboescheuten en gember. Op smaak gebracht met chilisaus, sojasaus en sherry. Serveer met gekookte rijst. Een overheerlijke Oosterse maaltijd!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 314 g Bamboe scheuten

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Aziatisch rijstpannetje met gehakt en veel groenten op tafel.

  1. Kook de rijst gaar in water met de kippenbouillontabletten volgens de bereidingswijze op het pak.
  2. Schil en was de wortelen en snijd ze in smalle reepjes. Maak de prei schoon, was hem, en snijd hem in reepjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Reinig de gemberwortel en snijd hem in reepjes. Laat de bamboescheuten uitlekken en eventueel kleiner snijden. Pel en snipper de knoflook.
  3. Verhit olie in de wok. Bak het gehakt hierin rul. Breng op smaak met peper, zout en kerriepoeder. Voeg de gemberwortel en knoflook toe en bak even mee (2 minuten). Voeg de champignons, wortelreepjes en preireepjes toe en bak al roerend ongeveer 3 minuten mee.
  4. Voeg de bamboescheuten toe. Maak op smaak met chilisaus, sojasaus en sherry of citroensap. Serveer met de gekookte rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees