Zachte nougat (net als uit frankrijk)

Zachte nougat (net als uit frankrijk)

Smulweb imageSmulweb

Zachte nougat net zo lekker als het origineel uit Frankrijk. Rooster noten, verwarm suiker, glucosestroop en water. Klop eiwit stijf, vervang garde door vlinder en voeg hete honing en suikermengsel beetje bij beetje toe. Als laatste afgekoelde noten toevoegen, storten in cakeblik en laten afkoelen. Snijd in stukjes en smullen maar.

25 min bereiden

tussendoortje

20 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Water
  • 1 Eetpapier

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Zachte nougat (net als uit frankrijk) op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Doe de noten bij elkaar en rooster ze gedurende 15 minuten.
  2. Draai de oven terug naar 70 graden Celsius om de noten warm te houden.
  3. Doe het eiwit alvast in de keukenmachine om op kamertemperatuur te laten komen.
  4. Doe suiker, glucosestroop en water in een ruime pan.
  5. Verwarm in een andere pan de honing met vanille aroma.
  6. Zet beide pannen op het vuur en verwarm het honingmengsel tot 130 graden Celsius en het suikermengsel tot 145 graden Celsius. Zorg ervoor dat de temperatuur niet te laag of te hoog wordt.
  7. Klop het eiwit met een garde op tot een luchtig geheel wanneer beide pannen bijna de gewenste temperatuur bereikt hebben.
  8. Vervang de garde door de vlinder als je die hebt. Zo niet, dan de klopper (garde blijven gebruiken).
  9. Giet eerst in een dunne straal het honingmengsel bij het eiwit. Giet hierna in een dunne straal het suikermengsel.
  10. Spatel als laatste de warme noten bij het mengsel. Dit om te voorkomen dat de suikers te vroeg kristalliseren.
  11. Stort het mengsel in een groot cakeblik bekleed met eetpapier.
  12. Laat enkele uren afkoelen en snijd daarna in stukjes. Eet smakelijk!
eet smakelijk