Hartige scones met zongedroogde tomaat en parmezaan

Hartige scones met zongedroogde tomaat en parmezaan

Smulweb imageSmulweb

Hartige scones met zongedroogde tomaat en parmezaan zijn heerlijk om te serveren bij de borrel. De toevoeging van Boursin Cuisine maakt de scones extra smeuïg. Bak ze goudbruin af en serveer ze met losgeroerde Boursin Cuisine of Boursin roomkaas gemengd met zure room.

45 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 75 g Geraspte kaas Parmezaanse

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Hartige scones met zongedroogde tomaat en parmezaan op tafel.

  1. Zeef het zelfrijzend bakmeel in een diepe kom. Snijd de boter in stukjes en kneed, samen met het zout en de Boursin Cuisine, met een handmixer met kneedhaken of in een keukenmachine tot een glad deeg.
  2. Snijd de zongedroogde tomaten fijn. Voeg ze toe aan het deeg samen met de Parmezaanse kaas en kneed kort.
  3. Vorm een bal van het deeg en rol deze met een deegroller, op een met bloem bestrooid werkvlak, uit tot een dikte van 2 cm. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Druk er ronde vormpjes uit (doorsnede van 5 cm). Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk iedere scone met het losgeklopte eigeel en bak ze in het midden van de voorverwarmde oven in 25 minuten gaar en goudbruin.
  5. Serveer de scones met de losgeroerde Boursin Cuisine of Boursin roomkaas losgeroerd met wat zure room.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Scone