- 75 g Geraspte kaas Parmezaanse
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Hartige scones met zongedroogde tomaat en parmezaan op tafel.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel in een diepe kom. Snijd de boter in stukjes en kneed, samen met het zout en de Boursin Cuisine, met een handmixer met kneedhaken of in een keukenmachine tot een glad deeg.
- Snijd de zongedroogde tomaten fijn. Voeg ze toe aan het deeg samen met de Parmezaanse kaas en kneed kort.
- Vorm een bal van het deeg en rol deze met een deegroller, op een met bloem bestrooid werkvlak, uit tot een dikte van 2 cm. Verwarm de oven voor op 200°C.
- Druk er ronde vormpjes uit (doorsnede van 5 cm). Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk iedere scone met het losgeklopte eigeel en bak ze in het midden van de voorverwarmde oven in 25 minuten gaar en goudbruin.
- Serveer de scones met de losgeroerde Boursin Cuisine of Boursin roomkaas losgeroerd met wat zure room.