Poulet basquaise

Poulet basquaise

Smulweb imageSmulweb

Poulet basquaise barst van smaak! Kruidige kip gegaard in een pittige saus met paprika, champignons en tomaten. Serveer dit klassieke Baskische gerecht met stokbrood om de saus helemaal op te dweilen.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(5)

  • 0.2 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Poulet basquaise op tafel.

  1. Kruid de kip met zout en peper en doe het door de bloem.
  2. Bak de kip lekker bruin en knapperig en haal uit de pan. Doe het in een grote stoofpan, voeg de hamblokjes toe.
  3. Fruit de uien tot ze gekleurd zijn en voeg de knoflook toe. Fruit even mee.
  4. Voeg de champignons en paprika toe en bak op hoog vuur even aan. Voeg de tomaten en wijn toe, samen met de kruiden (behalve de peterselie).
  5. Voeg de cayennepeper toe en breng alles goed aan de kook.
  6. Verdeel dit mengsel over de kip in de stoofpan en stoof het met de deksel op de pan gedurende 20 minuten.
  7. Verwijder daarna de deksel en laat het nog een half uur op zacht vuur inkoken terwijl je af en toe het gerecht van de bodem losmaakt om te voorkomen dat het vastbrandt, tot er een dikke saus ontstaat.
  8. Garneer met verse peterselie en meng het even door het gerecht.
  9. Serveer direct.
eet smakelijk