Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Mosselen in italiaanse soep met heel veel smaak op tafel.
- Snijd de ui in stukjes en verwarm deze in een grote pan met een dikke bodem op laag vuur, laat ze zo 5 minuten sudderen.
- Snijd het wit van de prei en laat dit samen met de ui nog 5 minuten sudderen op laag vuur. Snijd het groen van de prei in stukjes en zet het even opzij. Snijd de wortels en tomaten in kleine blokjes en voeg toe aan het prei/ui-mengsel. Het ontvellen van de tomaten is optioneel. Voeg na 10 minuten de witte wijn, kruiden en tomatenpuree toe en wacht tot het geheel kookt. Het vuur mag nu middelhoog.
- Haal de mosselen uit de koelkast en spoel ze twee keer goed af met koud water. Controleer of alle mosselen dicht zijn. Tik zachtjes op mosselen die niet sluiten en gooi deze weg. Verwijder eventuele "baarden".
- Laat het mengsel minimaal 5 minuten doorkoken en voeg dan het sap van 2 citroenen toe. Doe de mosselen in de pan en dompel ze onder in de saus. Sluit de pan met deksel en laat 5 minuten garen zonder tussendoor te kijken.
- Controleer of alle schelpen open zijn gegaan. Mocht dit niet het geval zijn, kook het dan nog iets langer. Gooi dichte schelpen weg. Serveer de mosselen in de pan met het prei/ui-mengsel en de gesneden prei-korstjes.