Authentiek omas stoofpotje

Authentiek omas stoofpotje

Smulweb imageSmulweb

Authentiek oma's stoofpotje: heerlijk mals vlees met knoflook, ui, paprika's, wortel en prei. Geduld is een schone zaak, want hoe langer de suddertijd, hoe smakelijker de saus. Blus af met rode wijn en laat het lekker sudderen.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.2 el Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Authentiek omas stoofpotje op tafel.

  1. Snij het vlees in niet al te kleine blokken en dep ze in bloem. Bak ze aan in ruim boter en schep het vlees uit de pan.
  2. Bak nu alle groentes: eerst de knoflook, de ui, de paprika's, wortel en prei.
  3. Voeg dan het vlees weer toe. Doe de kruidnagels, laurierbladeren, blikjes tomatenpuree en zilveruitjes erbij.
  4. Blus af met rode wijn. Voeg dan de bouillon toe en laat het 3 1/2 tot 4 uur sudderen, af en toe roeren.
  5. Als de saus niet dik genoeg wordt, kun je een beetje vocht afnemen en dit aanmaken met bloem. Doe dit terug in de pan om de saus wat dikker te maken. Niet te veel bloem, dat maakt de saus minder krachtig.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje