Koude wortelsoep

Koude wortelsoep

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke koude wortelsoep met honing en komijn is het perfecte recept voor een hete zomerdag. Sinaasappel en kippenbouillonblokjes geven het net dat beetje extra.

60 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 650 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Koude wortelsoep op tafel.

  1. Los de kippenbouillonblokjes op in een pan met heet water.
  2. Schrap de worteltjes en snijd ze met de 4 mm snijschijf. Kook ze in de bouillon gaar.
  3. Neem een stukje schil van de sinaasappel en laat dit met de worteltjes meekoken. Schil de ui en hak deze fijn in de mini-kom. Verhit een grote pan, fruit de ui in de olijfolie.
  4. Mix de wortel en de ui ca. 1 minuut in de kom met het metalen mes en de Blendermix. Voeg vervolgens via de invoerbuis geleidelijk de bouillon toe en breng op smaak met zout en peper.
  5. Pers de sinaasappels met de citruspers en voeg het sap toe aan de afgekoelde wortelsoep. Voeg de acaciahoning en de komijn toe. Roer de soep goed door met de spatel.
  6. Laat de soep minstens 3 uur in de koelkast koelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep