- 650 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Koude wortelsoep op tafel.
- Los de kippenbouillonblokjes op in een pan met heet water.
- Schrap de worteltjes en snijd ze met de 4 mm snijschijf. Kook ze in de bouillon gaar.
- Neem een stukje schil van de sinaasappel en laat dit met de worteltjes meekoken. Schil de ui en hak deze fijn in de mini-kom. Verhit een grote pan, fruit de ui in de olijfolie.
- Mix de wortel en de ui ca. 1 minuut in de kom met het metalen mes en de Blendermix. Voeg vervolgens via de invoerbuis geleidelijk de bouillon toe en breng op smaak met zout en peper.
- Pers de sinaasappels met de citruspers en voeg het sap toe aan de afgekoelde wortelsoep. Voeg de acaciahoning en de komijn toe. Roer de soep goed door met de spatel.
- Laat de soep minstens 3 uur in de koelkast koelen.