Prei-zalmtaart molenmeisje

Prei-zalmtaart molenmeisje

Smulweb imageSmulweb

Een hartige prei-zalmtaart met een krokante bladerdeegbodem. Een frisse salade past er prima bij. Gemaakt van prei, gerookte zalm, crème fraîche en tijm. Bak de taart 20 minuten in de oven totdat deze mooi goudbruin is.

45 min bereiden

tussendoortje

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 g Chilivlokken

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Prei-zalmtaart molenmeisje op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en vet de quichevorm in met boter. Snijd de prei in ringen, was deze grondig en laat uitlekken. Rits de tijmblaadjes erboven af. Snijd de gerookte zalm in stukjes en zet nog even koel weg. Klop 2 eieren los met de crème fraîche. Klop het derde ei in een ander schaaltje los met een tl water. Snijd 9 cm van de bladerdeeg plak af en houd even apart. Bekleed met de rest de vorm. Sla de hoeken naar binnen en bestrijk alles met losgeklopt ei. Je kunt wat gaatjes in de bodem prikken maar als deze omhoog komt is het ook niet erg. Bestrijk de afgesneden strook ook met ei en snijd deze in 6 repen.
  2. Bak de bodem 15 minuten voor op een richel onder het midden van de oven tot hij lichtbruin kleurt en vorm verliest. Fruit in de olie achtereenvolgens de ui, prei met tijm, knoflook en chilipeper tot alles glazig is. Laat wat afkoelen.
  3. Meng de zalm en het ei-room mengsel door het afgekoelde ui-prei mengsel en maal er nog wat peper over en een beetje nootmuskaat. Giet geen extra zout vanwege de zalm.
  4. Stort de vulling op de voorgebakken bodem. Het maakt niet uit dat er geen mooie zijkanten zijn, die heeft de quichevorm zelf wel. Maak van de strookjes een mooi ruitpatroon en bestrijk nogmaals met ei. Giet de rest er gewoon over. Bak de taart in 20 minuten af tot deze prachtig goudbruin is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart