Soep van rode bietjes met een topping van bieslookroom

Soep van rode bietjes met een topping van bieslookroom

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke soep van rode bietjes met een topping van bieslookroom. Voeg de bouillon toe en laat de groenten zacht sudderen. Pureer de soep met de staafmixer en maak de soep op smaak met peper, zout, honing en balsamicoazijn. Maak de topping van crème fraîche met de fijn gesneden bieslook en serveer het in glazen of kommen.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 g Knolselderij
  • 4 el Bieslook

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Soep van rode bietjes met een topping van bieslookroom op tafel.

  1. Maak de bietjes, wortel en ui schoon en eventueel de knolselderij. Snijd de groenten in stukken. Pel en snipper de ui.
  2. Verhit olie in een pan. Bak hierin de uisnippers glazig. Voeg de overige groenten en het laurierblad toe en bak even mee.
  3. Voeg de bouillon erbij. Breng alles aan de kook. Laat plm. 15 - 20 minuten koken tot de groenten zacht zijn.
  4. Verwijder het laurierblad. Pureer de soep met de staafmixer. (Mocht de soep te dik zijn voeg dan nog wat bouillon toe.)
  5. Maak de soep op smaak met peper, zout, honing en balsamicoazijn.
  6. Meng de crème fraîche met de fijn gesneden bieslook. Voeg er een mespunt zout aan toe
  7. dat verhoogt de smaak!
  8. Doe de soep in glazen of kommen. Doe bovenop de soep de topping.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep