Bigos

Bigos

Smulweb imageSmulweb

Een Pools gerecht wat staat voor comfort food. De zuurkool wordt gecombineerd met verschillende soorten vlees en champignons en langzaam gestoofd met diverse kruiden. Serveer het geheel met stevig bruin brood.

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Paddenstoelenmix

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bigos op tafel.

  1. Spoel de zuurkool in een vergiet af onder de koude kraan.
  2. Fruit het spek en de uien in de reuzel of olie.
  3. Voeg de hamlapjes toe en bak alles goed bruin onder omscheppen.
  4. Voeg alle andere ingrediënten toe en zoveel water dat alles net onder staat.
  5. Laat ruim twee uur zeer zachtjes stoven en voeg als het droog dreigt te koken nog wat water toe.
  6. Serveer met stevig bruin brood.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje