Glutenrvrij bananenbrood met haver (ook lactosevrij)

Glutenrvrij bananenbrood met haver (ook lactosevrij)

Smulweb imageSmulweb

Dit glutenvrije bananenbrood met haver is ook lactosevrij. Voeg eieren, kokosolie, puree van bananen, dadels en vermalen Scottish Oats Porridge bij elkaar en bak in een voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten. Serveer bij een gezellige zondagsbrunch of bewaar het bananenbrood in de vriezer.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 tl Xantaangom

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Glutenrvrij bananenbrood met haver (ook lactosevrij) op tafel.

  1. Zet alles klaar zodat je door kan werken en niets vergeet.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden en smeer het bakblik in met wat kokosolie (gebruik een siliconen kwastje).
  3. Vermaal de Scottish Oats Porridge tot het bijna meel is.
  4. Pureer de bananen met de dadels en kokosolie en voeg dit toe aan de vermalen Porridge.
  5. Voeg de eieren, xanthaangom, kruiden en zout toe en pureer/meng tot een glad mengsel.
  6. Verdeel het mengsel gelijkmatig over het bakblik en strooi eventueel de pecannoten en rozijnen eroverheen.
  7. Bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten. Prik met een satéprikker in het brood. Komt de prikker er droog uit, dan is het brood goed gaar.
  8. Laat het bananenbrood afkoelen en snijd in plakken.
  9. Bewaar het bananenbrood in de vriezer of serveer het bij een gezellige zondagsbrunch.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Bananenbrood