- 1 tl Xantaangom
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Glutenrvrij bananenbrood met haver (ook lactosevrij) op tafel.
- Zet alles klaar zodat je door kan werken en niets vergeet.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en smeer het bakblik in met wat kokosolie (gebruik een siliconen kwastje).
- Vermaal de Scottish Oats Porridge tot het bijna meel is.
- Pureer de bananen met de dadels en kokosolie en voeg dit toe aan de vermalen Porridge.
- Voeg de eieren, xanthaangom, kruiden en zout toe en pureer/meng tot een glad mengsel.
- Verdeel het mengsel gelijkmatig over het bakblik en strooi eventueel de pecannoten en rozijnen eroverheen.
- Bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten. Prik met een satéprikker in het brood. Komt de prikker er droog uit, dan is het brood goed gaar.
- Laat het bananenbrood afkoelen en snijd in plakken.
- Bewaar het bananenbrood in de vriezer of serveer het bij een gezellige zondagsbrunch.